Menu
Your Cart

Voorwaarden 3 jaar garantie op de Autoterm kachels

Voorwaarden 2 jaar fabrieksgarantie.


Standaard zit er 2 jaar fabrieks garantie op de Autoterm standkachels vanf de datum van de aankoop.

Voor de luchtverwarmers vervalt de garantie bij meer dan 2000 werkuren en voor de vloeistofverwarmers 1000 werkuren.


Als u besluit de kachel zelf in te bouwen of in te laten bouwen door een bedrijf dat niet is aangesloten bij ons dealernetwerk dan krijgt u alleen 2 jaar garantie op het product en niet op de inbouw.  Klik hier voor de dealerlijst.


U krijgt geen garantie als :

* De kachel niet op de juiste manier is geïnstalleerd.

* De kachel kapot is gegaan door invloeden van buiten af zoals ; blikseminslag, brand, overstroming, verkeerde of vervuilde brandstof, piekspanningen in het systeem, aanvaring of ongeluk.

* Transport schade

* De kachel gerepareerd of gedemonteerd is door een niet erkende dealer of door u zelf.

* De kachel gerepareerd is met niet originele Autoterm onderdelen.

* Autoterm geeft geen garantie op vervuilde kachels aangezien dit altijd te wijten is aan verkeerd gebruik / installatie of vervuilde brandstof.


Bent u van mening voor garantie in aanmerking te komen dan vragen we eerst foto's van de gehele installatie en het aankoopbewijs.

Kunnen wij aan de hand van de foto's geen duidelijke oorzaak vinden kunt u de kachel inclusief brandstofpomp en bedieningspaneel aan ons retourneren en zullen we de kachel met de laptop uitlezen en testen op onze officiële Autoterm testbank. 

Ook kunt u met uw camper, bestelbus of boot bij ons langskomen voor een analyse of reparatie. Een andere optie is dat wij langskomen met een van onze serviceauto's en ter plekke de kachel repareren. Hier zijn wel reis en verblijfkosten aan verbonden.

Mocht toch blijken dat de installatie niet goed is gedaan kunnen wij dit op locatie natuurlijk tegen betaling aanpassen. 


Voorwaarden 3 jaar garantie op de Autoterm kachels


Wij kunnen 3 jaar garantie geven op een Autoterm kachel als aan onderstaande voorwaarden voldaan is :

* De kachel is door een door Autoterm gecertificeerde dealer of door ons is ingebouwd.

* U of een door u ingehuurd bedrijf heeft de kachel geïnstalleerd en deze installatie is geïnspecteerd door ons of een gecertificeerde dealer gecontroleerd op juiste werking en of er voldaan is aan de inbouwvoorschriften. Let op niet iedere dealer zit hier op te wachten dus even van te voren informeren. Hier worden meestal wel kosten voor in rekening gebracht zoals uurloon en reis en verblijfkosten als dit op locatie moet gebeuren. 

Het maximaal aantal draaiuren blijft gelijk dus voor luchtverwarmers 2000 uur en vloeistofverwarmers 1000 uur.

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.