Menu
Your Cart

AUTOTERM Flow 14d-PU-27

AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27
AUTOTERM Flow 14d-PU-27

Let op !!!! Onze vanaf prijs is inclusief een PU-27 bedieningspaneel!!


Voorheen de Teplostar 14TC-Mini

De AUTOTERM Flow 14d 12V of 24V is een kachel ontworpen om de koelvloeistof van een motorblok van een voertuig of boot te verwarmen. De kachel heeft de mogelijkheid om de cabineventilator in te schakelen als de vloeistof boven de 40° komt. Let op: nooit water gebruiken en alleen koelvloeistof geschikt voor aluminium motorblokken gebruiken vanwege corrosie gevaar (G11 of G12 koelvloeistof). De  kachel heeft een eigen circulatiepomp.

Maar is ook uitermate geschikt voor een cv installatie aan boord of warm water te maken op locatie voor bijvoorbeeld glazenwassers.

Wij leveren we de AUTOTERM Flow 14d alleen nog maar met het PU-27 bedieningpaneel. Niet meer met de PU-11 want deze riep teveel vragen op bij klanten en bij onszelf.


Op iedere Autoterm kachel zit een zogenaamd open contact. Dat zijn 2 losse draden. Als deze doorverbonden worden zal de kachel opstarten, als de verbinding verbroken word zal de kachel uitschakelen (duurt meestal een paar minuten). Op dit open contact kan een aan/uit thermostaat aangesloten worden zodat de kachel op de omgevingstemperatuur reageert.

Aangezien we redelijk veel foutieve installaties voorbij zien komen van klanten die zelf de installatie doen hieronder een aantal richtlijnen voor een goed werkende kachel.

-        Het te verwarmen systeem moet een inhoud van 20-35 liter hebben. Vooral minder geeft problemen met oververhitting tot gevolg.

-        Het systeem moet minimaal de helft van het vermogen weg kunnen blazen. Dus goed kijken naar de te gebruiken radiators/convectors.

-       Geen lucht in het systeem. Plaatsing van de pomp is hierin zeer belangrijk.

-        Geen druk op het systeem zetten. De kachel is gemaakt om een motorblok te verwarmen. Bij een koude motor staat er geen druk op het systeem en als de motor warm is maximaal 1,5bar. Word er al voordruk op het systeem gezet d.m.v. een expansievat uit een huis c.v. heb je kans dat de kachel gaat lekken aangezien deze max 2,5bar piekdruk mag hebben. Daarnaast zal de circulatiepomp geen goede opbrengst geven (hoe hoger de druk hoe lager de opbrengst). VBD Services monteert altijd een auto expansie tank met een maximale druk van 1,5bar. Link naar tank.


-       Foutieve aansluiting van de brandstofpomp: Te ver van de tank, niet de meegeleverde witte nylon slang gebruikt. Te grote opvoerhoogte of zelfs de pomp van de vorige kachel van een ander merk gebruikt.

-       Lawaai! De 14d heeft al een flinke reputatie door het geproduceerde geluidsniveau. Een aantal klanten zijn al naar de buitenkant van haven verplaatst na klachten over het lawaai. We hebben hier al flink mee geëxperimenteerd. Eerst met absorptie dempers, zelfs 3 achter elkaar, maar kregen het geluid niet onder de 80 decibel. Uiteindelijk na overleg met collega’s besloten een uitlaatdemper (schottendemper geen absorptie) van een auto te proberen. Deze hebben we in eigen beheer aangepast op de uitlaatslang van 38mm en we zitten nu op 60 decibel wat acceptabel is. Ook is het huilende geluid weg bij het opstarten.

Aangezien de maximale lengte van de uitlaat 2 meter is en een schottendemper de uitlaatgassen omleid kan er op zo’n demper nu maximaal 1 meter slang aangesloten worden i.v.m. de tegendruk.

 

Al met al geen kachel om zonder technisch inzicht of ervaring zelf in te bouwen. VBD Services is altijd bereid mee te denken over te het bouwen systeem, de installatie te verzorgen of het door u gebouwde systeem in bedrijf te stellen.

 

 

 

De kachel of onderdelen ophalen of bekijken in ons magazijn te Uitwellingerga geen probleem wel graag even telefonisch contact opnemen voor een afspraak. 085-8771440

Air Heater
Aansluitspanning of Accuspanning (V) 12Volt of 24Volt
Brandstof Diesel
Energieverbruik min/max (w) 12V uitvoering min. 74W max. 110W ; 24V uitvoering min. 76W max. 130W
Verwarmingscapaciteit,min/max (w) 12V uitvoering min. 4,0kW max. 14kW ; 24V uitvoering min. 4,0kW max. 14,5kW
Brandstofverbruik (l/uur) 12V uitvoering min. 0,2l/uur max. 1,3l/uur ; 24V uitvoering min. 0,5l/uur max. 1,9 l/uur
File Size
AUTOTERM Flow 14D 12V of 24V 1.75MB Download
Handleiding PU-27 Nederlands 610.14KB Download
Qstart modem 1.51MB Download

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed
Validatie
€860,00
Prijzen zijn inclusief BTW
  • Voorraad: 2
  • Model: VBD AT 0027/0028
  • Gewicht: 15.00kg

Beschikbare opties

Tags: AUTOTERM , Flow , 14d , PU , 27
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.