Menu
Your Cart

AUTOTERM 30SP-24

AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
Pre-Order
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24
AUTOTERM 30SP-24

AUTOTERM 30SP-24 is de grootste vloeistofverwarmer in het Autoterm assortiment.

 

Deze krachtige kachel heeft een warmteafgifte van 30kW en is ontworpen om de motor en het compartiment van een groot voertuig voor te verwarmen, waardoor een koude start van de motor wordt geëlimineerd en hierdoor de levensduur wordt verlengd. Ook is het mogelijk de cabinekachelventilator in te schakelen via de standkachel.

Omdat de verwarming is gekoppeld aan het koelsysteem van een voertuig, is er geen behoefte aan extra luchtkanalen om warme lucht naar het passagierscompartiment te brengen.

Dit product is bedoeld voor grote voertuigen, daarom is het alleen beschikbaar in 24V-versie en gebruikt het dieselbrandstof. Het interne diagnosesysteem van de verwarming schakelt de verwarming ook uit als de stroombron 20V bereikt, waardoor de batterij van de auto niet leeg raakt.

In extreem koude omgevingen werkt de AUTOTERM 30SP-24 voorverwarmer ook als een bijverwarming, waardoor de motor waar nodig tijdens het rijden de optimale werktemperatuur bereikt en behoudt.

 

Dit product is het meest geschikt voor grote voertuigen: vrachtwagens, werkplaatsen, bussen, bedrijfsvoertuigen of jachten met radiatorsystemen en of grote boilers. De inhoud van het te verwarmen systeem dient minimaal 20 liter te zijn.

 

De verwarming wordt geregeld door een eenvoudige AAN / UIT-schakelaar. Wanneer de verwarmer wordt ingeschakeld, bereikt deze de koelvloeistoftemperatuur van 88° en wordt het verbrandingsproces gestopt, maar werkt de vloeistofpomp nog steeds (wachtmodus). Dit wordt geregeld door een interne sensor die de temperatuur van de vloeibare koelvloeistof meet die door de kachel stroomt. Wanneer de interne koelmiddeltemperatuur daalt, wordt de verwarming automatisch ingeschakeld  en blijft de cyclus doorlopen tot het moment dat deze handmatig wordt uitgeschakeld door de AAN / UIT-schakelaar. Deze schakelaar is ook te vervangen door een thermostaat zodat deze als cv installatie werkt.


Aangezien we redelijk veel foutieve installaties voorbij zien komen van klanten die zelf de installatie doen hieronder een aantal richtlijnen voor een goed werkende kachel.

-       Het te verwarmen systeem moet een inhoud van 20-35 liter hebben. Vooral minder geeft problemen met oververhitting tot gevolg.

-       Het systeem moet minimaal de helft van het vermogen weg kunnen blazen. Dus goed kijken naar de te gebruiken radiators/convectors.

-       Geen lucht in het systeem. Plaatsing van de pomp is hierin zeer belangrijk.

-       Geen druk op het systeem zetten. De kachel is gemaakt om een motorblok te verwarmen. Bij een koude motor staat er geen druk op het systeem en als de motor warm is maximaal 1,5 bar. Word er al voordruk op het systeem gezet d.m.v. een expansievat uit een huis c.v. heb je al kans dat de kachel gaat lekken aangezien deze max 2,5 bar piekdruk mag hebben. Daarnaast zal de circulatiepomp geen goede opbrengst geven (hoe hoger de druk hoe lager de opbrengst). VBD Services monteert altijd een auto expansie tank met een maximale druk van 1,5 bar. Link naar tank.

-       Foutieve aansluiting van de brandstofpomp: Te ver van de tank, niet de meegeleverde witte nylon slang gebruikt. Te grote opvoerhoogte of zelfs de pomp van de vorige kachel van een ander merk gebruikt.

 

Al met al geen kachel om zonder technisch inzicht of ervaring zelf in te bouwen. VBD Services is altijd bereid mee te denken over te het bouwen systeem, de installatie te verzorgen of het door u gebouwde systeem in bedrijf te stellen.


 

File Size
Manual AUTOTERM 30SP-24 792.9KB Download

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed
Validatie
€1.330,00
Prijzen zijn inclusief BTW
  • Voorraad: Pre-Order
  • Model: AUTOTERM 30SP-24
  • Gewicht: 15.00kg
Tags: AUTOTERM , 30SP , 24
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.