Autoterm standkachels

Autoterm standkachels

VBD Services is er trots op Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen op de internationale importeurs meeting in Rusland op 16 en 17 augustus 2018.

VBD Services is officieel importeur van de zeer betrouwbare en voordelige Autoterm, voorheen Planar diesel kachels, voor toepassing in bijvoorbeeld uw boot, camper, bedrijfsbus, vrachtwagen of tuinhuis. De Autoterm diesel standkachels verwarmen de cabine(s) van uw camper of de kajuit(en) van uw boot onafhankelijk van de motor. De Autoterm kachels verzorgen een aangenaam warm en comfortabel droog binnenklimaat. Waardoor u nog meer plezier kunt hebben van uw boot of camper. Onze diesel kachels verwarmen snel en zijn gemakkelijk te bedienen. 

Het gebruik van een diesel standkachel is veel veiliger dan het verwarmen met een open vlam op bv. gas of kerosine waarbij naast condens ook koolmonoxide kan vrijkomen in de cabine of kajuit.

De uitlaatgassen van een diesel kachel worden door een roestvrijstalen uitlaat veilig naar buiten afgevoerd.

Ze zijn ook aanzienlijk veiliger en gebruiksvriendelijker (geen gesjouw meer met gasflessen) dan de veel toegepaste kachels op gas waar ieder jaar helaas toch weer ongelukken mee gebeuren.


Sinds 1995 produceert de firma Advers uit Rusland de Autoterm standkachels (150.000 per jaar). Deze zijn ontwikkeld voor gebruik onder extreme omstandigheden denk aan Siberië waar ze gewoon hun werk moeten doen en ze ook eenvoudig te repareren dienen te zijn.

De grote voordelen van de Autoterm standkachels zijn ;


De Prijs.

Geen koolborstel in de ventilator motor waardoor deze zeker 12.000 uur mee kan.

Geen brandervlies in de verbrandingskamer. Bij andere merken dient dit om de 2000 uur vervangen te worden.

Bij storingen makkelijk te resetten zonder laptop.

Onderhoud niet nodig, wel regelmatig de kachel op vol vermogen laten draaien zodat de kachel schoon blijft.

Hebben TUV en CE en voldoen aan de Europese emissie eisen.De Autoterm diesel kachels zijn uitermate geschikt voor inbouw in caravans, campers, boten enz. met behulp van de speciaal voor elke toepassing samengestelde inbouw set.
Wij of een van onze dealers kunnen ook de volledige inbouw voor u verzorgen. Voor de dealerlijst klik hier.

VBD Services doet enkel boten, tuinhuizen, grondverzetmachines etc maar geen auto's, campers of bestelbussen. Hiervoor werken we samen met diverse garage / camper bedrijven. Voor een vrijblijvende en scherpe offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.
Mocht u de installatie zelf willen doen dan staan we u vanzelfsprekend met raad en daad bij.
De kachel of onderdelen ophalen of bekijken in ons magazijn te Uitwellingerga is geen probleem, wel graag even telefonisch contact opnemen voor een afspraak.